Vepřové plátky s naším meruňkovým džemem

Náš meruňkový džem je skvělý nejen na mlsání, ale také do slaných jídel! Krásně se hodí třeba k vepřovému masu. Pokud váháte, co uvařit k obědu, tento recept vás rozhodně nezklame a jeho neotřelá chuť meruňkové omáčky vás bude bavit. Každý si ji může udělat pálivou podle své chuti, ale pokud použijete pouze náš meruňkový džem s chilli, mohou si ho dát bez problému i malé děti - máme to odzkoušeno!
Co budete potřebovat?
- 500 g vepřové kotlety nebo krkovičky
- sůl a pep
- mletý kmín
- sádlo nebo přepuštěné máslo
- 1 velkou cibuli
- meruňkový džem s chilli
- voda nebo vývar
- sušený zázvor
- sušené chilli (nemusí být)
Vepřové maso si nakrájíme na plátky a případně naklepeme. Z obou stran osolíme, opepříme a posypeme mletým kmínem.
Na sádle nebo přepuštěném másle postupně plátky z obou stran zprudka osmahneme a odložíme na talíř. V mezičase si nakrájíme cibuli na kostičky.
Podle potřeby do pánve přidáme tuk a osmahneme na něm cibuli dozlatova, podlijeme vodou nebo vývarem a přidáme minimálně dvě velké lžíce našeho meruňkového džemu s chilli. Množství vody a džemu upravte podle toho, kolik chcete mít k masu omáčky.
Krátce poduste a omáčku rozmixujte tyčovým mixerem. Nyní ji můžete ochutnat a okořenit zázvorem a sušeným chilli, popř. přidat sůl.
Přidejte do omáčky vepřové plátky a vše duste dokud maso nezměkne (podle typu masa to může trvat i 30 - 60 minut).
Podávejte s rýží či bramborem a čerstvým salátkem.
Přejeme dobrou chuť!
Náš tip:
Toto jídlo bez problémů zvládne zamražení na později, skvělá volba, pokud si chcete uvařit jídlo do zásoby pro budoucí oběd bez práce!