Recepty
Vyzkoušejte produkty Nes Farmy v jednom z našich oblíbených receptů.

Náš meruňkový džem je skvělý nejen na mlsání, ale také do slaných jídel! Krásně se hodí třeba k vepřovému masu. Pokud váháte, co uvařit k obědu, tento recept vás rozhodně nezklame a jeho neotřelá chuť meruňkové omáčky vás bude bavit. Každý si ji může udělat pálivou podle své chuti, ale pokud použijete pouze náš meruňkový džem s chilli, mohou si ho dát bez problému i malé děti - máme to odzkoušeno!
Co budete potřebovat?
- 500 g vepřové kotlety nebo krkovičky
- sůl a pep
- mletý kmín
- sádlo nebo přepuštěné máslo
- 1 velkou cibuli
- meruňkový džem s chilli
- voda nebo vývar
- sušený zázvor
- sušené chilli (nemusí být)
Vepřové maso si nakrájíme na plátky a případně naklepeme. Z obou stran osolíme, opepříme a posypeme mletým kmínem.
Na sádle nebo přepuštěném másle postupně plátky z obou stran zprudka osmahneme a odložíme na talíř. V mezičase si nakrájíme cibuli na kostičky.
Podle potřeby do pánve přidáme tuk a osmahneme na něm cibuli dozlatova, podlijeme vodou nebo vývarem a přidáme minimálně dvě velké lžíce našeho meruňkového džemu s chilli. Množství vody a džemu upravte podle toho, kolik chcete mít k masu omáčky.
Krátce poduste a omáčku rozmixujte tyčovým mixerem. Nyní ji můžete ochutnat a okořenit zázvorem a sušeným chilli, popř. přidat sůl.
Přidejte do omáčky vepřové plátky a vše duste dokud maso nezměkne (podle typu masa to může trvat i 30 - 60 minut).
Podávejte s rýží či bramborem a čerstvým salátkem.
Přejeme dobrou chuť!
Náš tip:
Toto jídlo bez problémů zvládne zamražení na později, skvělá volba, pokud si chcete uvařit jídlo do zásoby pro budoucí oběd bez práce!

Co může být krásnějšího, než začít ráno voňavou snídaní jako z kavárny. Zkuste tento recept na výborné banánové lívance, ve kterých není žádný přidaný cukr. Výborně se na ně bude hodit jogurt, tvaroh nebo třeba šlehačka a jako dokonalá tečka poslouží náš jahodový džem s levandulí. A pro ty, kteří vůni levandule v jídle neocení máme výborný jahodový džem s vanilkou. Tak už nečekejte a pojďte si s námi tyto výborné lívance připravit!
Co budeme potřebovat:
- 1 středně velký banán
- 2 vejce
- 200 g řeckého jogurtu
- 200 ml mléka
- 200 g mouky *
- 6 g kypřicího prášku (polovina sáčku)
- kokosový olej nebo přepuštěné máslo na smažení
Na dozdobení:
- jogurt, tvaroh, či šlehačka
- jahodový džem s levandulí nebo jiný skvělý džem z naší nabídky
Banán dáme do velké mísy a rozmačkáme vidličkou na kaši. Přidáme obě vejce a rozmícháme.
Do vzniklé směsi přimícháme řecký jogurt a mléko.
Nakonec přidáme mouku s kypřicím práškem a vše důkladně promícháme.
Lívance smažíme na kokosovém oleji nebo přepuštěném másle.
Hotové lívanečky dozdobíme jogurtem, tvaroh nebo šlehačkou podle chuti a oblíbeným džemem. Našim favoritem je jahoda s levandulí!
Tak dobrou chuť a krásné ráno!
*v receptu můžeme bez problémů použít jak pšeničnou tak třeba špaldovou mouku, hladkou i polohrubou.