♥ Neváhejte a nakupte naše výběrové džemy za staré ceny! Nabídka je časově omezená! ♥

Recepty

Vyzkoušejte produkty Nes Farmy v jednom z našich oblíbených receptů.

Vepřové plátky s naším meruňkovým džemem
Vepřové plátky s naším meruňkovým džemem

Náš meruňkový džem je skvělý nejen na mlsání, ale také do slaných jídel! Krásně se hodí třeba k vepřovému masu. Pokud váháte, co uvařit k obědu, tento recept vás rozhodně nezklame a jeho neotřelá chuť meruňkové omáčky vás bude bavit. Každý si ji může udělat pálivou podle své chuti, ale pokud použijete pouze náš meruňkový džem s chilli, mohou si ho dát bez problému i malé děti - máme to odzkoušeno!

Co budete potřebovat?

  • 500 g vepřové kotlety nebo krkovičky
  • sůl a pep
  • mletý kmín
  • sádlo nebo přepuštěné máslo
  • 1 velkou cibuli
  • meruňkový džem s chilli
  • voda nebo vývar
  • sušený zázvor
  • sušené chilli (nemusí být)

Vepřové maso si nakrájíme na plátky a případně naklepeme. Z obou stran osolíme, opepříme a posypeme mletým kmínem. 
Na sádle nebo přepuštěném másle postupně plátky z obou stran zprudka osmahneme a odložíme na talíř. V mezičase si nakrájíme cibuli na kostičky.
Podle potřeby do pánve přidáme tuk a osmahneme na něm cibuli dozlatova, podlijeme vodou nebo vývarem a přidáme minimálně dvě velké lžíce našeho meruňkového džemu s chilli. Množství vody a džemu upravte podle toho, kolik chcete mít k masu omáčky.
Krátce poduste a omáčku rozmixujte tyčovým mixerem. Nyní ji můžete ochutnat a okořenit zázvorem a sušeným chilli, popř. přidat sůl.
Přidejte do omáčky vepřové plátky a vše duste dokud maso nezměkne (podle typu masa to může trvat i 30 - 60 minut).
Podávejte s rýží či bramborem a čerstvým salátkem.

Přejeme dobrou chuť!

Náš tip:
Toto jídlo bez problémů zvládne zamražení na později, skvělá volba, pokud si chcete uvařit jídlo do zásoby pro budoucí oběd bez práce!

Číst článek
Banánové lívance s naším jahodovým džemem
Banánové lívance s naším jahodovým džemem

Co může být krásnějšího, než začít ráno voňavou snídaní jako z kavárny. Zkuste tento recept na výborné banánové lívance, ve kterých není žádný přidaný cukr. Výborně se na ně bude hodit jogurt, tvaroh nebo třeba šlehačka a jako dokonalá tečka poslouží náš jahodový džem s levandulí. A pro ty, kteří vůni levandule v jídle neocení máme výborný jahodový džem s vanilkou. Tak už nečekejte a pojďte si s námi tyto výborné lívance připravit! 

Co budeme potřebovat:

  • 1 středně velký banán 
  • 2 vejce
  • 200 g řeckého jogurtu
  • 200 ml mléka
  • 200 g mouky *
  • 6 g kypřicího prášku (polovina sáčku)
  • kokosový olej nebo přepuštěné máslo na smažení

Na dozdobení:

Banán dáme do velké mísy a rozmačkáme vidličkou na kaši. Přidáme obě vejce a rozmícháme.
Do vzniklé směsi přimícháme řecký jogurt a mléko.
Nakonec přidáme mouku s kypřicím práškem a vše důkladně promícháme.
Lívance smažíme na kokosovém oleji nebo přepuštěném másle. 
Hotové lívanečky dozdobíme jogurtem, tvaroh nebo šlehačkou podle chuti a oblíbeným džemem. Našim favoritem je jahoda s levandulí!

Tak dobrou chuť a krásné ráno!


*v receptu můžeme bez problémů použít jak pšeničnou tak třeba špaldovou mouku, hladkou i polohrubou.

 

 

Číst článek
2 položek celkem